A Séf és a Kertész – élménykert és kertétterem a Szentendrei-sziget szívében
Organikusan termesztett zöldségeink és fűszereink felhasználásával készítünk ínycsiklandó ‘kertből-az-asztalra’ fogásokat, amelyeket kellemes kerti környezetben fogyaszthatsz el – és addig időzöl nálunk, ameddig jól érzed magad! Bóklászhatsz a kertben, kóstolgathatod a növényeket, beszélgethetünk az organikus növénytermesztésről és a gasztronómiáról, vagy csak szimplán ejtőzhetsz egyet a finomságok után a családdal, barátokkal vagy munkatársakkal. Már könyvben is megmutatjuk, mi zajlik nálunk a kertben és a konyhában!
Tradícionális pizzeria, ristorante Szekszárdról. A mi receptjeink az olasz konyha tradícióját követik. Nem változtatunk az eredeti ételeken, hogy az igazi olasz íz világot nyújthassuk. Ti a mi vendégeink vagytok, érezzétek magatokat otthon!
A stifolder a magyarországi németek Baranyában kialakult paprikás szalámi-specialitása. Az itt élő, különböző nemzetiségek több évszázados egymásra hatásának eredményeként létrejött gasztro-kultúra helyi terméke. A Baranya Megyei Értéktár, s a „Kincses Baranya” program része. Fekeden egyúttal identitást őrző elem is minden évben Fesztivál keretében ünnepeljük meg a Dunamenti Svábok Stifolder Fesztiválját.
A ma ismert stifolder, mint paprikás szalámi közel 300 évre visszatekintő folyamatos fejlődés eredménye. Az 1720-as években a fejlett húsfeldolgozási gyökerekkel rendelkező Fuldai apátságból betelepített németek magukkal hozták az akkor még rusztikus jellegű, borsos, fehér szalámijukat. Az ezt követő 300 évben az itt élő nemzetiségek – a baranyai svábok, magyarok és horvátok – paraszti gasztronómiájának egymásrahatásával, több fejlődési stáció mentén alakult ki a ma ismert stifolder.
Családi vállalkozásunk 2018 óta működik Szálkán, Szekszárdtól 10 km-re. A falu főutcáján található 14 férőhelyes panziónk, ami tökéletes hely minden kikapcsolódni és pihenni vágyónak. 2021. decemberében megnyitott éttermünk is: Norbi a séf, a konyháért felelős, hogy kifogástalan minőségű ételek kerüljenek az asztalra.
Nem klasszikus étlapunk van. Háromfogásos menüsort kínálunk vendégeinknek, amelyben több leves vagy előétel, főétel és desszert közül tudnak választani. Mi nemcsak azt szeretnénk, hogy ha ellátogatsz hozzánk, egyszerűen csak jóllakj: egyben egy komplex kulináris élményt szeretnénk neked átadni!
Szaletly Vendéglő és Kert üde találkozópont Zugló bejáratánál, ahol mindenki otthon érezheti magát. Könnyed, kellemes környezetben kínálunk modern magyaros fogásokat vendégeinknek. Jelszavaink: friss és minőségi alapanyagok, környezettudatosság, modern feldolgozás, hagyománytisztelő ételek. Séfünk, Bernát Dániel gondoskodik a hazai termelőktől nagy odafigyeléssel összeválogatott alapanyagok kíméletes feldolgozásáról, hogy a vendégek tányérjára csak a legkiválóbb étel kerüljön!
A Babka Budapest Újlipótváros gasztronómiai közösségi tere, ahol nemcsak lenni jó, de miközben élvezzük a kellemes, barátságos környezetet, jókat ehetünk és ihatunk is. A Babka a jeruzsálemi csokoládás kalácsról kapta nevét, ami finoman utal a konyhai koncepcióra. Megtaláljuk itt ugyanis a Földközi-tenger keleti medencéjének ízeit, zsidó, arab, török, mediterrán ételeket, ugyanakkor nem hiányozhatnak a menüből a komfort étkezés hazai kedvencei sem.